De Huizenmarkt in Wateren (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Wateren

Woningmarkt Wateren

Wateren is een plaats in de gemeente Westerveld. Deze plaats telt volgens het CBS 19.290 inwoners. Momenteel staan er 0 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wateren. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 765.138 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 0
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 765.138
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Wateren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wateren is 49 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wateren kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Wateren

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wateren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wateren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wateren. Een woonboerderij in Wateren komt het meest (69%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wateren

In Wateren wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wateren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wateren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wateren
Binnenring: Nederland

Wateren waar ligt dat?

Woningen te koop Wateren

Wil je een huis kopen in Wateren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wateren . Er staan momenteel 0 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wateren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wateren.

Er staan momenteel geen woningen te koop in Wateren.

Bekijk hier alle koopwoningen in Wateren. Zoek je huurwoning in Wateren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Wateren

Starterswoningen in Wateren zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wateren zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wateren zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wateren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wateren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wateren is 3.339 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.977 euro).

Leeftijden Wateren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wateren vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Wateren

Wateren bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.