logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Wateren

Begrijp de huizenprijzen in Wateren met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Wateren

Wateren is een plaats in de gemeente Westerveld. Deze plaats telt volgens het CBS 19.860 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 0 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wateren. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 765.138 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 0
Gemiddelde vraagprijs € 765.138
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Wateren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wateren is 49 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wateren kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Wateren

Er zijn recent 0 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wateren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wateren.

Er zijn momenteel geen recente verkochte woningen of woningen verkocht onder voorbehoud in Wateren. Klik hier om andere verkochte woningen te bekijken.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wateren. Een woonboerderij in Wateren komt het meest (65%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wateren

In Wateren wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wateren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wateren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Wateren

Starterswoningen in Wateren zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Wateren zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wateren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Wateren? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Wateren

Wil je een huis kopen in Wateren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wateren . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wateren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wateren.

Bekijk alle koopwoningen in Wateren. Zoek je huurwoning in Wateren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Wateren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wateren is 3.339 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.977 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Wateren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wateren vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Wateren

Wateren bestaat uit 18 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.