Huizenmarkt Dwingeloo in Pesse (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dwingeloo

Woningmarkt Dwingeloo

Dwingeloo is een wijk in de plaats Pesse binnen de gemeente Westerveld. Deze wijk telt volgens het CBS 2.755 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dwingeloo. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 533.911 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 533.911
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Dwingeloo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dwingeloo is 39 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dwingeloo kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Dwingeloo

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dwingeloo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dwingeloo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dwingeloo. Een eengezinswoning in Dwingeloo komt het meest (84%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dwingeloo

In Dwingeloo wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dwingeloo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dwingeloo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dwingeloo
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dwingeloo

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dwingeloo vergeleken met de Westerveld en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Dwingeloo waar ligt dat?

Woningen te koop Dwingeloo

Wil je een huis kopen in Dwingeloo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dwingeloo . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dwingeloo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dwingeloo.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dwingeloo. Zoek je huurwoning in Dwingeloo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dwingeloo

Starterswoningen in Dwingeloo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dwingeloo zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dwingeloo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dwingeloo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dwingeloo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dwingeloo is 3.664 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.963 euro).

Leeftijden Dwingeloo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dwingeloo vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dwingeloo

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dwingeloo? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dwingeloo

Dwingelo Westeinde Stroovledder Dwingelderveld Verspreide huizen Dwingeloo