Alle woningmarktinfo Havelte in Westerveld

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Havelte

Een eerste blik op Havelte

Havelte is een wijk in de gemeente Westerveld. Deze wijk telt volgens het CBS 4.545 inwoners. Momenteel staan er 23 woningen te koop en zijn er recent 51 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Havelte. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 466.633 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 23
Woningen recent verkocht 51
Gemiddelde vraagprijs € 466.633
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Havelte

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Havelte is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Havelte moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Havelte.

Woningen recent verkocht in Havelte

Er zijn recent 51 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Havelte. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Havelte.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Havelte. Een eengezinswoning in Havelte komt het meest (61%) voor. Daarna komt een portiekflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Havelte

In Havelte wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Havelte

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Havelte (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Havelte
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Havelte

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Havelte vergeleken met de Westerveld en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Havelte

Wil je een huis kopen in Havelte? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Havelte . Er staan momenteel 23 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Havelte alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Havelte.

Zoek je huurwoning in Havelte? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Havelte.

Huizenprijzen in Havelte

Starterswoningen in Havelte zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Havelte zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Havelte zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Havelte? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Havelte

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Havelte is 3.101 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.911 euro).

Leeftijden Havelte

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Havelte vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Havelte

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Havelte? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Havelte

Havelte Darp Havelterberg Verspreide huizen Havelte

Instellingen zijn opgeslagen