logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Diever

Begrijp de huizenprijzen in Diever met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Diever

Diever is een plaats in de gemeente Westerveld. Deze plaats telt volgens het CBS 19.860 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diever. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 504.637 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 16
Gemiddelde vraagprijs € 504.637
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Diever

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Diever is 48 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Diever kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Diever

Er zijn recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diever. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Diever.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Diever. Een eengezinswoning in Diever komt het meest (72%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Diever

In Diever wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Diever

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Diever (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Diever

Starterswoningen in Diever zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Diever zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Diever zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Diever? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Diever

Wil je een huis kopen in Diever? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Diever . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Diever alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Diever.

Bekijk alle koopwoningen in Diever. Zoek je huurwoning in Diever? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Diever

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Diever is 2.803 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.230 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Diever

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Diever vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Diever

Diever bestaat uit 18 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.