De Huizenmarkt in Diever (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Diever

Woningmarkt Diever

Diever is een plaats in de gemeente Westerveld. Deze plaats telt volgens het CBS 19.290 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diever. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 505.648 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 505.648
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Diever

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Diever is 43 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Diever kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Diever

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diever. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Diever.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Diever. Een eengezinswoning in Diever komt het meest (72%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Diever

In Diever wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Diever

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Diever (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Diever
Binnenring: Nederland

Diever waar ligt dat?

Woningen te koop Diever

Wil je een huis kopen in Diever? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Diever . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Diever alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Diever.

Bekijk hier alle koopwoningen in Diever. Zoek je huurwoning in Diever? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Diever

Starterswoningen in Diever zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Diever zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Diever zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Diever? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Diever

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Diever is 3.200 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.833 euro).

Leeftijden Diever

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Diever vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Diever

Diever bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.