De Huizenmarkt in Spier (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Spier

Woningmarkt Spier

Spier is een plaats in de gemeente Midden-Drenthe. Deze plaats telt volgens het CBS 29.745 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Spier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 545.446 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 545.446
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Spier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Spier is 58 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Spier kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Spier

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Spier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Spier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Spier. Een eengezinswoning in Spier komt het meest (61%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Spier

In Spier wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Spier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Spier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Spier
Binnenring: Nederland

Spier waar ligt dat?

Woningen te koop Spier

Wil je een huis kopen in Spier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Spier . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Spier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Spier.

Bekijk hier alle koopwoningen in Spier. Zoek je huurwoning in Spier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Spier

Starterswoningen in Spier zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Spier zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Spier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Spier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Spier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Spier is 3.526 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.971 euro).

Leeftijden Spier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Spier vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Spier

Spier bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.