De Huizenmarkt in Ruinen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ruinen

Woningmarkt Ruinen

Ruinen is een plaats in de gemeente Westerveld. Deze plaats telt volgens het CBS 19.290 inwoners. Momenteel staan er 18 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruinen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 595.977 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 18
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 595.977
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Ruinen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ruinen is 5 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ruinen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ruinen.

Woningen recent verkocht in Ruinen

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruinen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ruinen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ruinen. Een landhuis in Ruinen komt het meest (67%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 33% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ruinen

In Ruinen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ruinen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ruinen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ruinen
Binnenring: Nederland

Ruinen waar ligt dat?

Woningen te koop Ruinen

Wil je een huis kopen in Ruinen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ruinen . Er staan momenteel 18 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ruinen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ruinen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ruinen. Zoek je huurwoning in Ruinen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ruinen

Starterswoningen in Ruinen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ruinen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ruinen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ruinen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ruinen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ruinen is 4.704 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.393 euro).

Leeftijden Ruinen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ruinen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Ruinen

Ruinen bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.