Huizenprijzen en de huizenmarkt in Ruinen

Begrijp de huizenprijzen in Ruinen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Ruinen

Ruinen is een plaats in de gemeente Westerveld. Deze plaats telt volgens het CBS 19.290 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruinen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 595.977 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 11
Gemiddelde vraagprijs € 595.977
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Ruinen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ruinen is 5 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ruinen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ruinen.

Woningen recent verkocht in Ruinen

Er zijn recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruinen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ruinen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ruinen. Een landhuis in Ruinen komt het meest (67%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 33% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ruinen

In Ruinen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ruinen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ruinen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Ruinen

Starterswoningen in Ruinen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ruinen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ruinen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Ruinen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Ruinen

Wil je een huis kopen in Ruinen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ruinen . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ruinen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ruinen.

Bekijk alle koopwoningen in Ruinen. Zoek je huurwoning in Ruinen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ruinen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ruinen is 4.704 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.393 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ruinen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ruinen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Ruinen

Ruinen bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.