Huizenmarkt Wapse in Wapse (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Wapse

Woningmarkt Wapse

Wapse is een wijk in de plaats Wapse binnen de gemeente Westerveld. Deze wijk telt volgens het CBS 640 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wapse. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 561.392 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 561.392
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Wapse

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wapse is 54 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wapse kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Wapse

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wapse. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wapse.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wapse. Een eengezinswoning in Wapse komt het meest (54%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 39% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wapse

In Wapse wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wapse

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wapse (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wapse
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Wapse

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Wapse vergeleken met de Westerveld en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Wapse waar ligt dat?

Woningen te koop Wapse

Wil je een huis kopen in Wapse? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wapse . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wapse alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wapse.

Bekijk hier alle koopwoningen in Wapse. Zoek je huurwoning in Wapse? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Wapse

Starterswoningen in Wapse zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wapse zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wapse zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wapse? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wapse

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wapse is 3.578 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.459 euro).

Leeftijden Wapse

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wapse vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Wapse

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Wapse? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Wapse

Wapse Verspreide huizen Wapse