De Huizenmarkt in Havelte (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Havelte

Woningmarkt Havelte

Havelte is een plaats in de gemeente Westerveld. Deze plaats telt volgens het CBS 19.290 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Havelte. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 495.924 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 45
Gemiddelde vraagprijs € 495.924
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Havelte

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Havelte is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Havelte moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Havelte.

Woningen recent verkocht in Havelte

Er zijn recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Havelte. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Havelte.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Havelte. Een eengezinswoning in Havelte komt het meest (58%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Havelte

In Havelte wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Havelte

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Havelte (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Havelte
Binnenring: Nederland

Havelte waar ligt dat?

Woningen te koop Havelte

Wil je een huis kopen in Havelte? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Havelte . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Havelte alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Havelte.

Bekijk hier alle koopwoningen in Havelte. Zoek je huurwoning in Havelte? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Havelte

Starterswoningen in Havelte zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Havelte zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Havelte zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Havelte? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Havelte

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Havelte is 3.217 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.075 euro).

Leeftijden Havelte

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Havelte vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Havelte

Havelte bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.