logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Terneuzen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Terneuzen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Terneuzen

Terneuzen is een gemeente in de provincie Zeeland. Deze gemeente telt volgens het CBS 54.993 inwoners. Momenteel staan er 277 woningen te koop en zijn er recent 378 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Terneuzen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 211.172.

Woningen te koop 277
Woningen recent verkocht 378
Gemiddelde vraagprijs € 319.674
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 211.172
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Terneuzen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Terneuzen is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Terneuzen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Terneuzen.

Woningen recent verkocht in Terneuzen

Er zijn recent 378 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Terneuzen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Terneuzen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Terneuzen. Een eengezinswoning in Terneuzen komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Terneuzen

In Terneuzen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Terneuzen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Terneuzen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Terneuzen

Starterswoningen in gemeente Terneuzen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Terneuzen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Terneuzen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Terneuzen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Terneuzen

Wil je een huis kopen in gemeente Terneuzen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Terneuzen . Er staan momenteel 277 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Terneuzen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Terneuzen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Terneuzen. Zoek je huurwoning in gemeente Terneuzen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Terneuzen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Terneuzen is 2.449 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (2.431 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Terneuzen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Terneuzen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Terneuzen

De gemeente Terneuzen telt 13 plaatsen.

Axel Biervliet Hoek Koewacht Overslag Philippine Sas van Gent Sluiskil Spui Terneuzen Westdorpe Zaamslag Zuiddorpe

Wijken van Terneuzen

Terneuzen bestaat uit 50 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.