De Huizenmarkt gemeente Haarlemmermeer (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Haarlemmermeer

Woningmarkt Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 153.115 inwoners. Momenteel staan er 504 woningen te koop en zijn er recent 767 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlemmermeer. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 399.070.

Woningen te koop 504
Woningen recent verkocht 767
Gemiddelde vraagprijs € 556.544
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 399.070
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Haarlemmermeer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Haarlemmermeer is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Haarlemmermeer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Haarlemmermeer.

Woningen recent verkocht in Haarlemmermeer

Er zijn recent 767 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlemmermeer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Haarlemmermeer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Haarlemmermeer. Een eengezinswoning in Haarlemmermeer komt het meest (49%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Haarlemmermeer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Haarlemmermeer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Haarlemmermeer
Binnenring: Nederland

Haarlemmermeer waar ligt dat?

Woningen te koop Haarlemmermeer

Wil je een huis kopen in Haarlemmermeer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Haarlemmermeer . Er staan momenteel 504 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Haarlemmermeer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Haarlemmermeer.

Bekijk hier alle koopwoningen in Haarlemmermeer. Zoek je huurwoning in Haarlemmermeer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Haarlemmermeer

Starterswoningen in Haarlemmermeer zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Haarlemmermeer zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Haarlemmermeer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Haarlemmermeer? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Haarlemmermeer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Haarlemmermeer is 4.304 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.967 euro).

Leeftijden Haarlemmermeer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Haarlemmermeer vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer telt 25 plaatsen.

Aalsmeerderbrug Abbenes Badhoevedorp Beinsdorp Boesingheliede Buitenkaag Burgerveen Cruquius Haarlemmerliede Halfweg Hoofddorp Leimuiderbrug Lijnden Lisserbroek Nieuw-Vennep Oude Meer Rijsenhout Rozenburg Schiphol Schiphol-Rijk Spaarndam Vijfhuizen Weteringbrug Zwaanshoek Zwanenburg

Alle wijken van Haarlemmermeer

Haarlemmermeer bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.