logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Haarlemmermeer

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Haarlemmermeer met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 162.300 inwoners. Momenteel staan er 242 woningen te koop en zijn er recent 647 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlemmermeer. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 399.070.

Woningen te koop 242
Woningen recent verkocht 647
Gemiddelde vraagprijs € 602.234
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 399.070
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Haarlemmermeer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Haarlemmermeer is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Haarlemmermeer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Haarlemmermeer.

Woningen recent verkocht in Haarlemmermeer

Er zijn recent 647 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlemmermeer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Haarlemmermeer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Haarlemmermeer. Een eengezinswoning in Haarlemmermeer komt het meest (51%) voor. Daarna komt een portiekflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Haarlemmermeer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Haarlemmermeer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Haarlemmermeer

Starterswoningen in gemeente Haarlemmermeer zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Haarlemmermeer zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Haarlemmermeer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Haarlemmermeer? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Haarlemmermeer

Wil je een huis kopen in gemeente Haarlemmermeer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Haarlemmermeer . Er staan momenteel 242 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Haarlemmermeer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Haarlemmermeer.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Haarlemmermeer. Zoek je huurwoning in gemeente Haarlemmermeer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Haarlemmermeer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Haarlemmermeer is 4.680 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.298 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Haarlemmermeer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Haarlemmermeer vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer telt 25 plaatsen.

Aalsmeerderbrug Abbenes Badhoevedorp Beinsdorp Boesingheliede Buitenkaag Burgerveen Cruquius Haarlemmerliede Halfweg Hoofddorp Leimuiderbrug Lijnden Lisserbroek Nieuw-Vennep Oude Meer Rijsenhout Rozenburg Schiphol Schiphol-Rijk Spaarndam Vijfhuizen Weteringbrug Zwaanshoek Zwanenburg

Wijken van Haarlemmermeer

Haarlemmermeer bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.