Alle woningmarktinfo Zwanenburg in Haarlemmermeer

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zwanenburg

Een eerste blik op Zwanenburg

Zwanenburg is een wijk in de plaats Zwanenburg binnen de gemeente Haarlemmermeer. Deze wijk telt volgens het CBS 7.775 inwoners. Momenteel staan er 26 woningen te koop en zijn er recent 29 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwanenburg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 450.161 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 26
Woningen recent verkocht 29
Gemiddelde vraagprijs € 450.161
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Zwanenburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zwanenburg is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zwanenburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zwanenburg.

Woningen recent verkocht in Zwanenburg

Er zijn recent 29 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwanenburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zwanenburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zwanenburg. Een eengezinswoning in Zwanenburg komt het meest (53%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zwanenburg

In Zwanenburg wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zwanenburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zwanenburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zwanenburg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zwanenburg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zwanenburg vergeleken met de Haarlemmermeer en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Zwanenburg waar ligt dat?

Woningen te koop in Zwanenburg

Wil je een huis kopen in Zwanenburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zwanenburg . Er staan momenteel 26 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zwanenburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zwanenburg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zwanenburg. Zoek je huurwoning in Zwanenburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zwanenburg

Starterswoningen in Zwanenburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zwanenburg zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zwanenburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zwanenburg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zwanenburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zwanenburg is 4.046 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.624 euro).

Leeftijden Zwanenburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zwanenburg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zwanenburg

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zwanenburg? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zwanenburg

Zwanenburg West Zwanenburg Zuidwest Zwanenburg Zuidoost Zwanenburg Oost Zwanenburg Noordoost Zwanenburg Noordwest Zwanenburg Dijk Zwanenburg Omgeving