Huizenmarkt Hoofddorp in Hoofddorp (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoofddorp

Woningmarkt Hoofddorp

Hoofddorp is een wijk in de plaats Hoofddorp binnen de gemeente Haarlemmermeer. Deze wijk telt volgens het CBS 75.080 inwoners. Momenteel staan er 168 woningen te koop en zijn er recent 552 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofddorp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 509.917 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 168
Woningen recent verkocht 552
Gemiddelde vraagprijs € 509.917
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Hoofddorp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoofddorp is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoofddorp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoofddorp.

Woningen recent verkocht in Hoofddorp

Er zijn recent 552 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofddorp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoofddorp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoofddorp. Een eengezinswoning in Hoofddorp komt het meest (50%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoofddorp

In Hoofddorp wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoofddorp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoofddorp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoofddorp
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoofddorp

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoofddorp vergeleken met de Haarlemmermeer en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hoofddorp waar ligt dat?

Woningen te koop Hoofddorp

Wil je een huis kopen in Hoofddorp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoofddorp . Er staan momenteel 168 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoofddorp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoofddorp.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoofddorp. Zoek je huurwoning in Hoofddorp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoofddorp

Starterswoningen in Hoofddorp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoofddorp zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoofddorp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoofddorp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoofddorp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoofddorp is 4.288 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.053 euro).

Leeftijden Hoofddorp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoofddorp vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hoofddorp

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hoofddorp? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hoofddorp

Hoofddorp West Hoofddorp Zuid Hoofddorp Graan voor Visch Hoofddorp Oost Hoofddorp Noord Hoofddorp Pax West Hoofddorp Pax Oost Hoofddorp Bornholm West Hoofddorp Bornholm Oost Hoofddorp Overbos Noord Hoofddorp Overbos Zuid Hoofddorp Toolenburg West Hoofddorp Toolenburg Oost Hoofddorp Vrijschot Noord Hoofddorp Floriande West Hoofddorp Floriande Oost Hoofddorp Toolenburg Zuid Hoofddorp De Landman Hoofddorp Omgeving Hoofddorp De Hoek Hoofddorp Graan voor Visch Zuid Hoofddorp Beukenhorst Oost Hoofddorp De President Hoofddorp Buiten