Alle woningmarktinfo Zwaanshoek in Haarlemmermeer

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zwaanshoek

Een eerste blik op Zwaanshoek

Zwaanshoek is een wijk in de plaats Zwaanshoek binnen de gemeente Haarlemmermeer. Deze wijk telt volgens het CBS 1.820 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwaanshoek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 1.049.522 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 1.049.522
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Zwaanshoek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zwaanshoek is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zwaanshoek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zwaanshoek.

Woningen recent verkocht in Zwaanshoek

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwaanshoek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zwaanshoek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zwaanshoek. Een eengezinswoning in Zwaanshoek komt het meest (56%) voor. Daarna komt een villa met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zwaanshoek

In Zwaanshoek wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zwaanshoek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zwaanshoek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zwaanshoek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zwaanshoek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zwaanshoek vergeleken met de Haarlemmermeer en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Zwaanshoek waar ligt dat?

Woningen te koop in Zwaanshoek

Wil je een huis kopen in Zwaanshoek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zwaanshoek . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zwaanshoek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zwaanshoek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zwaanshoek. Zoek je huurwoning in Zwaanshoek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zwaanshoek

Starterswoningen in Zwaanshoek zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zwaanshoek zijn vrijwel niet beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zwaanshoek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zwaanshoek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zwaanshoek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zwaanshoek is 4.642 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (5.708 euro).

Leeftijden Zwaanshoek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zwaanshoek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zwaanshoek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zwaanshoek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zwaanshoek

Zwaanshoek Zwaanshoek Omgeving