Alle woningmarktinfo Nieuw-Vennep in Haarlemmermeer

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Nieuw-Vennep

Een eerste blik op Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep is een wijk in de plaats Nieuw-Vennep binnen de gemeente Haarlemmermeer. Deze wijk telt volgens het CBS 31.375 inwoners. Momenteel staan er 89 woningen te koop en zijn er recent 79 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuw-Vennep. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 520.539 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 89
Woningen recent verkocht 79
Gemiddelde vraagprijs € 520.539
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Nieuw-Vennep

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuw-Vennep is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuw-Vennep moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nieuw-Vennep.

Woningen recent verkocht in Nieuw-Vennep

Er zijn recent 79 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuw-Vennep. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuw-Vennep.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuw-Vennep. Een eengezinswoning in Nieuw-Vennep komt het meest (50%) voor. Daarna komt een galerijflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuw-Vennep

In Nieuw-Vennep wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Nieuw-Vennep

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Nieuw-Vennep (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nieuw-Vennep
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Nieuw-Vennep

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Nieuw-Vennep vergeleken met de Haarlemmermeer en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Nieuw-Vennep waar ligt dat?

Woningen te koop in Nieuw-Vennep

Wil je een huis kopen in Nieuw-Vennep? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nieuw-Vennep . Er staan momenteel 89 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuw-Vennep alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuw-Vennep.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nieuw-Vennep. Zoek je huurwoning in Nieuw-Vennep? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nieuw-Vennep

Starterswoningen in Nieuw-Vennep zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Nieuw-Vennep zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nieuw-Vennep zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nieuw-Vennep? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nieuw-Vennep

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuw-Vennep is 4.004 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.557 euro).

Leeftijden Nieuw-Vennep

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuw-Vennep vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Nieuw-Vennep

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Nieuw-Vennep? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Oost Nieuw-Vennep Welgelegen Nieuw-Vennep Welgelegen Noord Nieuw-Vennep West Nieuw-Vennep Zuid Nieuw-Vennep Linquenda Nieuw-Vennep Getsewoud Noord Nieuw-Vennep Getsewoud Zuid Nieuw-Vennep Wilhelminahoeve Nieuw-Vennep Omgeving Nieuw-Vennep 't Kabel