Hoofddorp in de gemeente Haarlemmermeer

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hoofddorp

Een eerste blik op Hoofddorp

Hoofddorp is een plaats in de gemeente Haarlemmermeer. Deze plaats telt volgens het CBS 153.115 inwoners. Momenteel staan er 233 woningen te koop en zijn er recent 545 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Hoofddorp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 451.165 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 233
Woningen recent verkocht 545
Gemiddelde vraagprijs € 451.165
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Hoofddorp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoofddorp is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoofddorp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoofddorp.

Woningen recent verkocht in Hoofddorp

Er zijn recent 545 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofddorp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoofddorp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoofddorp. Een eengezinswoning in Hoofddorp komt het meest (43%) voor. Daarna komt een portiekflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoofddorp

In Hoofddorp wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hoofddorp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hoofddorp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoofddorp
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Hoofddorp

Wil je een huis kopen in Hoofddorp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoofddorp . Er staan momenteel 233 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoofddorp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoofddorp.

Zoek je huurwoning in Hoofddorp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Hoofddorp.

Huizenprijzen in Hoofddorp

Starterswoningen in Hoofddorp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoofddorp zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoofddorp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoofddorp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoofddorp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoofddorp is 3.350 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.197 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Hoofddorp is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Hoofddorp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoofddorp vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hoofddorp

Hoofddorp bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen