logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hoofddorp

Begrijp de huizenprijzen in Hoofddorp met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hoofddorp

Hoofddorp is een plaats in de gemeente Haarlemmermeer. Deze plaats telt volgens het CBS 162.300 inwoners. Momenteel staan er 99 woningen te koop en zijn er recent 283 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofddorp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 551.807 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 99
Woningen recent verkocht 283
Gemiddelde vraagprijs € 551.807
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Hoofddorp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoofddorp is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoofddorp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoofddorp.

Woningen recent verkocht in Hoofddorp

Er zijn recent 283 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofddorp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoofddorp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoofddorp. Een eengezinswoning in Hoofddorp komt het meest (51%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoofddorp

In Hoofddorp wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoofddorp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoofddorp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hoofddorp

Starterswoningen in Hoofddorp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoofddorp zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoofddorp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hoofddorp? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hoofddorp

Wil je een huis kopen in Hoofddorp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoofddorp . Er staan momenteel 99 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoofddorp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoofddorp.

Bekijk alle koopwoningen in Hoofddorp. Zoek je huurwoning in Hoofddorp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoofddorp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoofddorp is 4.719 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.289 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoofddorp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoofddorp vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hoofddorp

Hoofddorp bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.