logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Steenwijkerland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Steenwijkerland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Steenwijkerland

Steenwijkerland is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 45.376 inwoners. Momenteel staan er 97 woningen te koop en zijn er recent 199 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steenwijkerland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 282.190.

Woningen te koop 97
Woningen recent verkocht 199
Gemiddelde vraagprijs € 474.830
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 282.190
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Steenwijkerland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Steenwijkerland is 36 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Steenwijkerland kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Steenwijkerland

Er zijn recent 199 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steenwijkerland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Steenwijkerland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Steenwijkerland. Een eengezinswoning in Steenwijkerland komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Steenwijkerland

In Steenwijkerland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Steenwijkerland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Steenwijkerland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Steenwijkerland

Starterswoningen in gemeente Steenwijkerland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Steenwijkerland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Steenwijkerland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Steenwijkerland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Steenwijkerland

Wil je een huis kopen in gemeente Steenwijkerland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Steenwijkerland . Er staan momenteel 97 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Steenwijkerland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Steenwijkerland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Steenwijkerland. Zoek je huurwoning in gemeente Steenwijkerland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Steenwijkerland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Steenwijkerland is 3.065 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.869 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Steenwijkerland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Steenwijkerland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland telt 31 plaatsen.

Baarlo Baars Basse Belt-Schutsloot Blankenham Blokzijl De Bult De Pol Eesveen Giethoorn IJsselham Kalenberg Kallenkote Kuinre Marijenkampen Nederland Oldemarkt Onna Ossenzijl Paasloo Scheerwolde Sint Jansklooster Steenwijk Steenwijkerwold Tuk Vollenhove Wanneperveen Wetering Willemsoord Witte Paarden Zuidveen

Wijken van Steenwijkerland

Steenwijkerland bestaat uit 31 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.