Alle woningmarktinfo Gemeente Steenwijkerland

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Steenwijkerland

Een eerste blik op Steenwijkerland

Steenwijkerland is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 42.845 inwoners. Momenteel staan er 216 woningen te koop en zijn er recent 549 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Steenwijkerland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 216
Woningen recent verkocht 549
Gemiddelde vraagprijs € 402.710
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Steenwijkerland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Steenwijkerland is 60 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Steenwijkerland kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Steenwijkerland

Er zijn recent 549 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steenwijkerland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Steenwijkerland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Steenwijkerland. Een eengezinswoning in Steenwijkerland komt het meest (73%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Steenwijkerland

In Steenwijkerland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Steenwijkerland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Steenwijkerland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Steenwijkerland
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Steenwijkerland

Wil je een huis kopen in Steenwijkerland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Steenwijkerland . Er staan momenteel 216 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Steenwijkerland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Steenwijkerland.

Zoek je huurwoning in Steenwijkerland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Steenwijkerland.

Huizenprijzen in Steenwijkerland

Starterswoningen in Steenwijkerland zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Steenwijkerland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Steenwijkerland zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Steenwijkerland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Steenwijkerland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Steenwijkerland is 2.321 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.167 euro).

Leeftijden Steenwijkerland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Steenwijkerland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland telt 31 plaatsen.

Baarlo Baars Basse Belt-Schutsloot Blankenham Blokzijl De Bult De Pol Eesveen Giethoorn IJsselham Kalenberg Kallenkote Kuinre Marijenkampen Nederland Oldemarkt Onna Ossenzijl Paasloo Scheerwolde Sint Jansklooster Steenwijk Steenwijkerwold Tuk Vollenhove Wanneperveen Wetering Willemsoord Witte Paarden Zuidveen

Alle wijken van Steenwijkerland

Steenwijkerland bestaat uit 30 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen