Huizenmarkt Giethoorn in Giethoorn (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Giethoorn

Woningmarkt Giethoorn

Giethoorn is een wijk in de plaats Giethoorn binnen de gemeente Steenwijkerland. Deze wijk telt volgens het CBS 2.750 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Giethoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 655.093 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 655.093
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Giethoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Giethoorn is 44 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Giethoorn kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Giethoorn

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Giethoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Giethoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Giethoorn. Een eengezinswoning in Giethoorn komt het meest (45%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 40% het meest voor.

Gezinssamenstelling Giethoorn

In Giethoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Giethoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Giethoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Giethoorn
Binnenring: Nederland

Giethoorn waar ligt dat?

Woningen te koop Giethoorn

Wil je een huis kopen in Giethoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Giethoorn . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Giethoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Giethoorn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Giethoorn. Zoek je huurwoning in Giethoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Giethoorn

Starterswoningen in Giethoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Giethoorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Giethoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Giethoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Giethoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Giethoorn is 3.307 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.355 euro).

Leeftijden Giethoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Giethoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Giethoorn

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Giethoorn? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Giethoorn

Verspreide huizen polder Halfweg Verspreide huizen Giethoorn-Noord Overig Giethoorn-Noord Giethoorn-Noord kern Giethoorn-Zuid Verspreide huizen polder Giethoorn-Zuid Dwarsgracht Verspreide huizen Jonen