Huizenmarkt Vollenhove in Vollenhove (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Vollenhove

Woningmarkt Vollenhove

Vollenhove is een wijk in de plaats Vollenhove binnen de gemeente Steenwijkerland. Deze wijk telt volgens het CBS 4.260 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Vollenhove. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 331.871 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 15
Gemiddelde vraagprijs € 331.871
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Vollenhove

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Vollenhove is 41 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Vollenhove kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Vollenhove

Er zijn recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Vollenhove. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Vollenhove.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Vollenhove. Een eengezinswoning in Vollenhove komt het meest (83%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Vollenhove

In Vollenhove wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Vollenhove

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Vollenhove (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Vollenhove
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Vollenhove

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Vollenhove vergeleken met de Steenwijkerland en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Vollenhove waar ligt dat?

Woningen te koop Vollenhove

Wil je een huis kopen in Vollenhove? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Vollenhove . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Vollenhove alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Vollenhove.

Bekijk hier alle koopwoningen in Vollenhove. Zoek je huurwoning in Vollenhove? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Vollenhove

Starterswoningen in Vollenhove zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Vollenhove zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Vollenhove zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Vollenhove? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Vollenhove

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Vollenhove is 2.338 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.439 euro).

Leeftijden Vollenhove

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Vollenhove vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Vollenhove

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Vollenhove? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Vollenhove

Vollenhove Moespot-Leeuwte Schaarkampen Verspreide huizen Vollenhove