Huizenmarkt Blokzijl in Blokzijl (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Blokzijl

Woningmarkt Blokzijl

Blokzijl is een wijk in de plaats Blokzijl binnen de gemeente Steenwijkerland. Deze wijk telt volgens het CBS 1.380 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Blokzijl. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 658.180 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 658.180
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Blokzijl

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Blokzijl is 42 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Blokzijl kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Blokzijl

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Blokzijl. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Blokzijl.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Blokzijl. Een eengezinswoning in Blokzijl komt het meest (74%) voor. Daarna komt een herenhuis met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Blokzijl

In Blokzijl wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Blokzijl

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Blokzijl (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Blokzijl
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Blokzijl

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Blokzijl vergeleken met de Steenwijkerland en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Blokzijl waar ligt dat?

Woningen te koop Blokzijl

Wil je een huis kopen in Blokzijl? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Blokzijl . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Blokzijl alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Blokzijl.

Bekijk hier alle koopwoningen in Blokzijl. Zoek je huurwoning in Blokzijl? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Blokzijl

Starterswoningen in Blokzijl zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Blokzijl zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Blokzijl zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Blokzijl? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Blokzijl

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Blokzijl is 3.582 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.941 euro).

Leeftijden Blokzijl

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Blokzijl vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Blokzijl

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Blokzijl? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Blokzijl

Blokzijl Scheepsdiep Verspreide huizen ten noorden van Blokzijl Verspreide huizen ten zuiden van Blokzijl