Huizenprijzen en de huizenmarkt in Scheerwolde

Begrijp de huizenprijzen in Scheerwolde met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Scheerwolde

Scheerwolde is een plaats in de gemeente Steenwijkerland. Deze plaats telt volgens het CBS 42.845 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scheerwolde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 449.913 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 449.913
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Scheerwolde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Scheerwolde is 72 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Scheerwolde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Scheerwolde

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scheerwolde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Scheerwolde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Scheerwolde. Een eengezinswoning in Scheerwolde komt het meest (78%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Scheerwolde

In Scheerwolde wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Scheerwolde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Scheerwolde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Scheerwolde

Starterswoningen in Scheerwolde zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Scheerwolde zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Scheerwolde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Scheerwolde? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Scheerwolde

Wil je een huis kopen in Scheerwolde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Scheerwolde . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Scheerwolde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Scheerwolde.

Bekijk alle koopwoningen in Scheerwolde. Zoek je huurwoning in Scheerwolde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Scheerwolde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Scheerwolde is 3.395 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.565 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Scheerwolde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Scheerwolde vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Scheerwolde

Scheerwolde bestaat uit 30 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.