De Huizenmarkt in Giethoorn (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Giethoorn

Woningmarkt Giethoorn

Giethoorn is een plaats in de gemeente Steenwijkerland. Deze plaats telt volgens het CBS 42.845 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Giethoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 633.845 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 633.845
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Giethoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Giethoorn is 46 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Giethoorn kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Giethoorn

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Giethoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Giethoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Giethoorn. Een eengezinswoning in Giethoorn komt het meest (45%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 40% het meest voor.

Gezinssamenstelling Giethoorn

In Giethoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Giethoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Giethoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Giethoorn
Binnenring: Nederland

Giethoorn waar ligt dat?

Woningen te koop Giethoorn

Wil je een huis kopen in Giethoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Giethoorn . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Giethoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Giethoorn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Giethoorn. Zoek je huurwoning in Giethoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Giethoorn

Starterswoningen in Giethoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Giethoorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Giethoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Giethoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Giethoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Giethoorn is 3.551 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.306 euro).

Leeftijden Giethoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Giethoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Giethoorn

Giethoorn bestaat uit 30 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.