logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Giethoorn

Begrijp de huizenprijzen in Giethoorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Giethoorn

Giethoorn is een plaats in de gemeente Steenwijkerland. Deze plaats telt volgens het CBS 45.376 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Giethoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 714.498 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 17
Gemiddelde vraagprijs € 714.498
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Giethoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Giethoorn is 36 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Giethoorn kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Giethoorn

Er zijn recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Giethoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Giethoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Giethoorn. Een eengezinswoning in Giethoorn komt het meest (45%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 41% het meest voor.

Gezinssamenstelling Giethoorn

In Giethoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Giethoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Giethoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Giethoorn

Starterswoningen in Giethoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Giethoorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Giethoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Giethoorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Giethoorn

Wil je een huis kopen in Giethoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Giethoorn . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Giethoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Giethoorn.

Bekijk alle koopwoningen in Giethoorn. Zoek je huurwoning in Giethoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Giethoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Giethoorn is 3.926 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.259 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Giethoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Giethoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Giethoorn

Giethoorn bestaat uit 31 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.