Alle woningmarktinfo Steenwijk in gemeente Steenwijkerland

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Steenwijk

Een eerste blik op Steenwijk

Steenwijk is een plaats in de gemeente Steenwijkerland. Deze plaats telt volgens het CBS 42.845 inwoners. Momenteel staan er 63 woningen te koop en zijn er recent 110 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steenwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 400.738 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 63
Woningen recent verkocht 110
Gemiddelde vraagprijs € 400.738
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Steenwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Steenwijk is 37 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Steenwijk kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Steenwijk

Er zijn recent 110 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steenwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Steenwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Steenwijk. Een eengezinswoning in Steenwijk komt het meest (78%) voor. Daarna komt een galerijflat met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Steenwijk

In Steenwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Steenwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Steenwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Steenwijk
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Steenwijk

Wil je een huis kopen in Steenwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Steenwijk . Er staan momenteel 63 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Steenwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Steenwijk.

Zoek je huurwoning in Steenwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Steenwijk.

Huizenprijzen in Steenwijk

Starterswoningen in Steenwijk zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Steenwijk zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Steenwijk zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Steenwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Steenwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Steenwijk is 2.728 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.512 euro).

Leeftijden Steenwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Steenwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Steenwijk

Steenwijk bestaat uit 30 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen