De Huizenmarkt gemeente Het Hogeland (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Het Hogeland

Woningmarkt Het Hogeland

Het Hogeland is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 48.095 inwoners. Momenteel staan er 112 woningen te koop en zijn er recent 235 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Het Hogeland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 208.653.

Woningen te koop 112
Woningen recent verkocht 235
Gemiddelde vraagprijs € 293.095
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 208.653
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Het Hogeland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Het Hogeland is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Het Hogeland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Het Hogeland.

Woningen recent verkocht in Het Hogeland

Er zijn recent 235 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Het Hogeland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Het Hogeland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Het Hogeland. Een eengezinswoning in Het Hogeland komt het meest (79%) voor. Daarna komt een herenhuis met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Het Hogeland

In Het Hogeland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Het Hogeland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Het Hogeland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Het Hogeland
Binnenring: Nederland

Het Hogeland waar ligt dat?

Woningen te koop Het Hogeland

Wil je een huis kopen in Het Hogeland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Het Hogeland . Er staan momenteel 112 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Het Hogeland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Het Hogeland.

Bekijk hier alle koopwoningen in Het Hogeland. Zoek je huurwoning in Het Hogeland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Het Hogeland

Starterswoningen in Het Hogeland zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Het Hogeland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Het Hogeland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Het Hogeland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Het Hogeland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Het Hogeland is 2.131 euro. Dit is nagenoeg gelijk vergeleken met vorige jaar (2.131 euro).

Leeftijden Het Hogeland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Het Hogeland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Het Hogeland

De gemeente Het Hogeland telt 45 plaatsen.

Adorp Baflo Bedum Den Andel Eemshaven Eenrum Eppenhuizen Hornhuizen Houwerzijl Kantens Kloosterburen Lauwersoog Leens Mensingeweer Niekerk Noordwolde Oldenzijl Onderdendam Oosternieland Oudeschip Pieterburen Rasquert Roodeschool Rottum Saaxumhuizen Sauwerd Schouwerzijl Startenhuizen Stitswerd Tinallinge Uithuizen Uithuizermeeden Ulrum Usquert Vierhuizen Warffum Warfhuizen Wehe-den Hoorn Westernieland Wetsinge Winsum Zandeweer Zoutkamp Zuidwolde Zuurdijk

Alle wijken van Het Hogeland

Het Hogeland bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.