logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Coevorden

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Coevorden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Coevorden

Coevorden is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 35.700 inwoners. Momenteel staan er 100 woningen te koop en zijn er recent 418 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Coevorden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 277.144.

Woningen te koop 100
Woningen recent verkocht 418
Gemiddelde vraagprijs € 425.217
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 277.144
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Coevorden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Coevorden is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Coevorden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Coevorden.

Woningen recent verkocht in Coevorden

Er zijn recent 418 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Coevorden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Coevorden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Coevorden. Een eengezinswoning in Coevorden komt het meest (69%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Coevorden

In Coevorden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Coevorden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Coevorden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Coevorden

Starterswoningen in gemeente Coevorden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Coevorden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Coevorden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Coevorden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Coevorden

Wil je een huis kopen in gemeente Coevorden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Coevorden . Er staan momenteel 100 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Coevorden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Coevorden.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Coevorden. Zoek je huurwoning in gemeente Coevorden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Coevorden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Coevorden is 3.020 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.692 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Coevorden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Coevorden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Coevorden

De gemeente Coevorden telt 25 plaatsen.

't Haantje Aalden Benneveld Coevorden Dalen Dalerpeel Dalerveen De Kiel Diphoorn Erm Gees Geesbrug Holsloot Meppen Nieuwlande Coevorden Noord-Sleen Oosterhesselen Schoonoord Sleen Stieltjeskanaal Wachtum Wezup Wezuperbrug Zweeloo Zwinderen

Wijken van Coevorden

Coevorden bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.