De Huizenmarkt gemeente Coevorden (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Coevorden

Woningmarkt Coevorden

Coevorden is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 35.290 inwoners. Momenteel staan er 171 woningen te koop en zijn er recent 187 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Coevorden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 277.144.

Woningen te koop 171
Woningen recent verkocht 187
Gemiddelde vraagprijs € 392.939
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 277.144
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Coevorden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Coevorden is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Coevorden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Coevorden.

Woningen recent verkocht in Coevorden

Er zijn recent 187 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Coevorden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Coevorden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Coevorden. Een eengezinswoning in Coevorden komt het meest (69%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Coevorden

In Coevorden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Coevorden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Coevorden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Coevorden
Binnenring: Nederland

Coevorden waar ligt dat?

Woningen te koop Coevorden

Wil je een huis kopen in Coevorden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Coevorden . Er staan momenteel 171 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Coevorden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Coevorden.

Bekijk hier alle koopwoningen in Coevorden. Zoek je huurwoning in Coevorden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Coevorden

Starterswoningen in Coevorden zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Coevorden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Coevorden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Coevorden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Coevorden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Coevorden is 2.696 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.280 euro).

Leeftijden Coevorden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Coevorden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Coevorden

De gemeente Coevorden telt 25 plaatsen.

't Haantje Aalden Benneveld Coevorden Dalen Dalerpeel Dalerveen De Kiel Diphoorn Erm Gees Geesbrug Holsloot Meppen Nieuwlande Coevorden Noord-Sleen Oosterhesselen Schoonoord Sleen Stieltjeskanaal Wachtum Wezup Wezuperbrug Zweeloo Zwinderen

Alle wijken van Coevorden

Coevorden bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.