Alle woningmarktinfo Coevorden in Coevorden

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Coevorden

Een eerste blik op Coevorden

Coevorden is een wijk in de gemeente Coevorden. Deze wijk telt volgens het CBS 14.365 inwoners. Momenteel staan er 58 woningen te koop en zijn er recent 42 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Coevorden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 310.928 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 58
Woningen recent verkocht 42
Gemiddelde vraagprijs € 310.928
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Coevorden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Coevorden is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Coevorden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Coevorden.

Woningen recent verkocht in Coevorden

Er zijn recent 42 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Coevorden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Coevorden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Coevorden. Een eengezinswoning in Coevorden komt het meest (75%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Coevorden

In Coevorden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Coevorden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Coevorden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Coevorden
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Coevorden

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Coevorden vergeleken met de Coevorden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Coevorden waar ligt dat?

Woningen te koop in Coevorden

Wil je een huis kopen in Coevorden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Coevorden . Er staan momenteel 58 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Coevorden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Coevorden.

Zoek je huurwoning in Coevorden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Coevorden.

Huizenprijzen in Coevorden

Starterswoningen in Coevorden zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Coevorden zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Coevorden zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Coevorden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Coevorden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Coevorden is 2.217 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.190 euro).

Leeftijden Coevorden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Coevorden vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Coevorden

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Coevorden? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Coevorden

Coevorden-Centrum Lootuinen Poppenhare Binnenvree Buitenvree Pikveld De Heege Klooster Ballast De Loo Verspreide huizen Coevorden Holwert Hare Leeuwerikenveld De Heege en De Mars Klinkenvlier Ossehaar