Dalen in de gemeente Coevorden

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Dalen

Een eerste blik op Dalen

Dalen is een plaats in de gemeente Coevorden. Deze plaats telt volgens het CBS 35.290 inwoners. Momenteel staan er 28 woningen te koop en zijn er recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Dalen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 427.152 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 28
Woningen recent verkocht 15
Gemiddelde vraagprijs € 427.152
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Dalen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dalen is 58 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dalen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Dalen

Er zijn recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dalen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dalen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dalen. Een eengezinswoning in Dalen komt het meest (68%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dalen

In Dalen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Dalen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Dalen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dalen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Dalen

Wil je een huis kopen in Dalen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dalen. Er staan momenteel 28 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dalen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dalen.

Huizenprijzen in Dalen

Starterswoningen in Dalen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dalen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dalen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dalen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dalen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dalen is 2.365 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.090 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Dalen is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Dalen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dalen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Dalen

Dalen bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen