Alle woningmarktinfo Dalen in Coevorden

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Dalen

Een eerste blik op Dalen

Dalen is een wijk in de gemeente Coevorden. Deze wijk telt volgens het CBS 5.555 inwoners. Momenteel staan er 34 woningen te koop en zijn er recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dalen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 431.740 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 34
Woningen recent verkocht 19
Gemiddelde vraagprijs € 431.740
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Dalen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dalen is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dalen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dalen.

Woningen recent verkocht in Dalen

Er zijn recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dalen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dalen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dalen. Een eengezinswoning in Dalen komt het meest (66%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dalen

In Dalen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Dalen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Dalen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dalen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dalen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dalen vergeleken met de Coevorden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Dalen waar ligt dat?

Woningen te koop in Dalen

Wil je een huis kopen in Dalen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dalen . Er staan momenteel 34 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dalen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dalen.

Zoek je huurwoning in Dalen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Dalen.

Huizenprijzen in Dalen

Starterswoningen in Dalen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dalen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dalen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dalen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dalen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dalen is 2.752 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.245 euro).

Leeftijden Dalen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dalen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dalen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dalen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dalen

Dalen Verspreide huizen Dalen Wachtum Verspreide huizen Wachtum Dalerpeel Verspreide huizen Dalerpeel Dalerveen Verspreide huizen Dalerveen Stieltjeskanaal Verspreide huizen Stieltjeskanaal