logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Schouwen-Duiveland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Schouwen-Duiveland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een gemeente in de provincie Zeeland. Deze gemeente telt volgens het CBS 34.561 inwoners. Momenteel staan er 71 woningen te koop en zijn er recent 167 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schouwen-Duiveland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 281.359.

Woningen te koop 71
Woningen recent verkocht 167
Gemiddelde vraagprijs € 545.948
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 281.359
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Schouwen-Duiveland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schouwen-Duiveland is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schouwen-Duiveland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schouwen-Duiveland.

Woningen recent verkocht in Schouwen-Duiveland

Er zijn recent 167 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schouwen-Duiveland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schouwen-Duiveland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schouwen-Duiveland. Een eengezinswoning in Schouwen-Duiveland komt het meest (76%) voor. Daarna komt een villa met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schouwen-Duiveland

In Schouwen-Duiveland wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schouwen-Duiveland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schouwen-Duiveland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Schouwen-Duiveland

Starterswoningen in gemeente Schouwen-Duiveland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Schouwen-Duiveland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Schouwen-Duiveland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Schouwen-Duiveland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Schouwen-Duiveland

Wil je een huis kopen in gemeente Schouwen-Duiveland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Schouwen-Duiveland . Er staan momenteel 71 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schouwen-Duiveland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schouwen-Duiveland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Schouwen-Duiveland. Zoek je huurwoning in gemeente Schouwen-Duiveland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Schouwen-Duiveland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schouwen-Duiveland is 3.602 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.393 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Schouwen-Duiveland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schouwen-Duiveland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Schouwen-Duiveland

De gemeente Schouwen-Duiveland telt 17 plaatsen.

Brouwershaven Bruinisse Burgh-Haamstede Dreischor Ellemeet Kerkwerve Nieuwerkerk Noordgouwe Noordwelle Oosterland Ouwerkerk Renesse Scharendijke Serooskerke Sirjansland Zierikzee Zonnemaire

Wijken van Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.