logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Midden-Drenthe

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Midden-Drenthe met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Midden-Drenthe

Midden-Drenthe is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 33.987 inwoners. Momenteel staan er 66 woningen te koop en zijn er recent 137 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Midden-Drenthe. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 241.118.

Woningen te koop 66
Woningen recent verkocht 137
Gemiddelde vraagprijs € 464.014
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 241.118
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Midden-Drenthe

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Midden-Drenthe is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Midden-Drenthe moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Midden-Drenthe.

Woningen recent verkocht in Midden-Drenthe

Er zijn recent 137 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Midden-Drenthe. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Midden-Drenthe.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Midden-Drenthe. Een eengezinswoning in Midden-Drenthe komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Midden-Drenthe

In Midden-Drenthe wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Midden-Drenthe

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Midden-Drenthe (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Midden-Drenthe

Starterswoningen in gemeente Midden-Drenthe zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Midden-Drenthe zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Midden-Drenthe zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Midden-Drenthe? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Midden-Drenthe

Wil je een huis kopen in gemeente Midden-Drenthe? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Midden-Drenthe . Er staan momenteel 66 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Midden-Drenthe alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Midden-Drenthe.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Midden-Drenthe. Zoek je huurwoning in gemeente Midden-Drenthe? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Midden-Drenthe

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Midden-Drenthe is 2.978 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.885 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Midden-Drenthe

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Midden-Drenthe vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Midden-Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe telt 25 plaatsen.

Balinge Beilen Bovensmilde Bruntinge Drijber Elp Eursinge Garminge Hijken Hoogersmilde Hooghalen Mantinge Nieuw-Balinge Nieuweroord Oranje Orvelte Smilde Spier Stuifzand Tiendeveen Westerbork Wijster Witteveen Zuidveld Zwiggelte

Wijken van Midden-Drenthe

Midden-Drenthe bestaat uit 17 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.