Alle woningmarktinfo Gemeente Midden-Drenthe

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Midden-Drenthe

Een eerste blik op Midden-Drenthe

Midden-Drenthe is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 29.745 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 66 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Midden-Drenthe. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 66
Gemiddelde vraagprijs € 402.174
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Midden-Drenthe

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Midden-Drenthe is 36 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Midden-Drenthe kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Midden-Drenthe

Er zijn recent 66 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Midden-Drenthe. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Midden-Drenthe.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Midden-Drenthe. Een eengezinswoning in Midden-Drenthe komt het meest (72%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Midden-Drenthe

In Midden-Drenthe wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Midden-Drenthe

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Midden-Drenthe (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Midden-Drenthe
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Midden-Drenthe

Wil je een huis kopen in Midden-Drenthe? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Midden-Drenthe . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Midden-Drenthe alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Midden-Drenthe.

Zoek je huurwoning in Midden-Drenthe? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Midden-Drenthe.

Huizenprijzen in Midden-Drenthe

Starterswoningen in Midden-Drenthe zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Midden-Drenthe zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Midden-Drenthe zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Midden-Drenthe? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Midden-Drenthe

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Midden-Drenthe is 2.523 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.298 euro).

Leeftijden Midden-Drenthe

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Midden-Drenthe vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Midden-Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe telt 25 plaatsen.

Balinge Beilen Bovensmilde Bruntinge Drijber Elp Eursinge Garminge Hijken Hoogersmilde Hooghalen Mantinge Nieuw-Balinge Nieuweroord Oranje Orvelte Smilde Spier Stuifzand Tiendeveen Westerbork Wijster Witteveen Zuidveld Zwiggelte

Alle wijken van Midden-Drenthe

Midden-Drenthe bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen