Smilde in de gemeente Midden-Drenthe

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Smilde

Een eerste blik op Smilde

Smilde is een plaats in de gemeente Midden-Drenthe. Deze plaats telt volgens het CBS 29.745 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Smilde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 310.035 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 17
Gemiddelde vraagprijs € 310.035
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Smilde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Smilde is 50 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Smilde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Smilde

Er zijn recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Smilde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Smilde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Smilde. Een eengezinswoning in Smilde komt het meest (76%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Smilde

In Smilde wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Smilde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Smilde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Smilde
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Smilde

Wil je een huis kopen in Smilde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Smilde. Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Smilde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Smilde.

Huizenprijzen in Smilde

Starterswoningen in Smilde zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Smilde zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Smilde zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Smilde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Smilde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Smilde is 1.946 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.731 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Smilde is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Smilde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Smilde vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Smilde

Smilde bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen