Huizenmarkt Hijken in Hijken (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hijken

Woningmarkt Hijken

Hijken is een wijk in de plaats Hijken binnen de gemeente Midden-Drenthe. Deze wijk telt volgens het CBS 1.040 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hijken. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 413.975 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 413.975
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Hijken

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hijken is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hijken moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hijken.

Woningen recent verkocht in Hijken

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hijken. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hijken.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hijken. Een eengezinswoning in Hijken komt het meest (65%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hijken

In Hijken wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hijken

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hijken (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hijken
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hijken

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hijken vergeleken met de Midden-Drenthe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hijken waar ligt dat?

Woningen te koop Hijken

Wil je een huis kopen in Hijken? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hijken . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hijken alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hijken.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hijken. Zoek je huurwoning in Hijken? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hijken

Starterswoningen in Hijken zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hijken zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hijken zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hijken? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hijken

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hijken is 2.573 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.115 euro).

Leeftijden Hijken

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hijken vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hijken

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hijken? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hijken

Hijken Oranje Verspreide huizen Hijken