Huizenmarkt Smilde in Smilde (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Smilde

Woningmarkt Smilde

Smilde is een wijk in de plaats Smilde binnen de gemeente Midden-Drenthe. Deze wijk telt volgens het CBS 4.520 inwoners. Momenteel staan er 22 woningen te koop en zijn er recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Smilde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 391.854 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 22
Woningen recent verkocht 27
Gemiddelde vraagprijs € 391.854
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Smilde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Smilde is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Smilde moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Smilde.

Woningen recent verkocht in Smilde

Er zijn recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Smilde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Smilde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Smilde. Een eengezinswoning in Smilde komt het meest (79%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Smilde

In Smilde wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Smilde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Smilde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Smilde
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Smilde

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Smilde vergeleken met de Midden-Drenthe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Smilde waar ligt dat?

Woningen te koop Smilde

Wil je een huis kopen in Smilde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Smilde . Er staan momenteel 22 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Smilde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Smilde.

Bekijk hier alle koopwoningen in Smilde. Zoek je huurwoning in Smilde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Smilde

Starterswoningen in Smilde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Smilde zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Smilde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Smilde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Smilde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Smilde is 2.645 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.864 euro).

Leeftijden Smilde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Smilde vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Smilde

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Smilde? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Smilde

Smilde-Centrum Smilde-Noord Smilde-Zuid Verspreide huizen Smilde