Huizenmarkt Hoogersmilde in Smilde (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoogersmilde

Woningmarkt Hoogersmilde

Hoogersmilde is een wijk in de plaats Smilde binnen de gemeente Midden-Drenthe. Deze wijk telt volgens het CBS 1.665 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogersmilde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 458.289 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 458.289
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Hoogersmilde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogersmilde is 53 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogersmilde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoogersmilde

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogersmilde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogersmilde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogersmilde. Een eengezinswoning in Hoogersmilde komt het meest (82%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogersmilde

In Hoogersmilde wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoogersmilde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoogersmilde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoogersmilde
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoogersmilde

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoogersmilde vergeleken met de Midden-Drenthe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hoogersmilde waar ligt dat?

Woningen te koop Hoogersmilde

Wil je een huis kopen in Hoogersmilde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogersmilde . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogersmilde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogersmilde.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoogersmilde. Zoek je huurwoning in Hoogersmilde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoogersmilde

Starterswoningen in Hoogersmilde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogersmilde zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogersmilde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoogersmilde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoogersmilde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogersmilde is 2.980 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.646 euro).

Leeftijden Hoogersmilde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogersmilde vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hoogersmilde

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hoogersmilde? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hoogersmilde

Hoogersmilde-Centrum Hoogersmilde-Noord Hoogersmilde-Zuid Verspreide huizen Hoogersmilde