Huizenmarkt Nieuw-Balinge in Nieuw-Balinge (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nieuw-Balinge

Woningmarkt Nieuw-Balinge

Nieuw-Balinge is een wijk in de plaats Nieuw-Balinge binnen de gemeente Midden-Drenthe. Deze wijk telt volgens het CBS 910 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuw-Balinge. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 402.899 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 402.899
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Nieuw-Balinge

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuw-Balinge is 49 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuw-Balinge kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Nieuw-Balinge

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuw-Balinge. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuw-Balinge.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuw-Balinge. Een eengezinswoning in Nieuw-Balinge komt het meest (74%) voor. Daarna komt een bungalow met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuw-Balinge

In Nieuw-Balinge wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nieuw-Balinge

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nieuw-Balinge (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nieuw-Balinge
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Nieuw-Balinge

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Nieuw-Balinge vergeleken met de Midden-Drenthe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Nieuw-Balinge waar ligt dat?

Woningen te koop Nieuw-Balinge

Wil je een huis kopen in Nieuw-Balinge? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nieuw-Balinge . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuw-Balinge alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuw-Balinge.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nieuw-Balinge. Zoek je huurwoning in Nieuw-Balinge? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nieuw-Balinge

Starterswoningen in Nieuw-Balinge zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nieuw-Balinge zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nieuw-Balinge zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nieuw-Balinge? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nieuw-Balinge

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuw-Balinge is 3.112 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.008 euro).

Leeftijden Nieuw-Balinge

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuw-Balinge vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Nieuw-Balinge

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Nieuw-Balinge? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Nieuw-Balinge

Nieuw-Balinge Verspreide huizen Nieuw-Balinge