Huizenmarkt Beilen in Beilen (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Beilen

Woningmarkt Beilen

Beilen is een wijk in de plaats Beilen binnen de gemeente Midden-Drenthe. Deze wijk telt volgens het CBS 11.140 inwoners. Momenteel staan er 39 woningen te koop en zijn er recent 60 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Beilen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 401.938 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 39
Woningen recent verkocht 60
Gemiddelde vraagprijs € 401.938
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Beilen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Beilen is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Beilen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Beilen.

Woningen recent verkocht in Beilen

Er zijn recent 60 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Beilen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Beilen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Beilen. Een eengezinswoning in Beilen komt het meest (72%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Beilen

In Beilen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Beilen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Beilen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Beilen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Beilen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Beilen vergeleken met de Midden-Drenthe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Beilen waar ligt dat?

Woningen te koop Beilen

Wil je een huis kopen in Beilen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Beilen . Er staan momenteel 39 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Beilen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Beilen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Beilen. Zoek je huurwoning in Beilen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Beilen

Starterswoningen in Beilen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Beilen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Beilen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Beilen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Beilen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Beilen is 2.881 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.709 euro).

Leeftijden Beilen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Beilen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Beilen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Beilen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Beilen

Beilen Lieving Makkum Holthe Brunsting Verspreide huizen Beilen