Huizenmarkt Elp in Zuidveld (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Elp

Woningmarkt Elp

Elp is een wijk in de plaats Zuidveld binnen de gemeente Midden-Drenthe. Deze wijk telt volgens het CBS 450 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 555.867 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 555.867
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Elp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Elp is 66 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Elp kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Elp

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Elp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Elp. Een woonboerderij in Elp komt het meest (49%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 45% het meest voor.

Gezinssamenstelling Elp

In Elp wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Elp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Elp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Elp
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Elp

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Elp vergeleken met de Midden-Drenthe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Elp waar ligt dat?

Woningen te koop Elp

Wil je een huis kopen in Elp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Elp . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Elp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Elp.

Bekijk hier alle koopwoningen in Elp. Zoek je huurwoning in Elp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Elp

Starterswoningen in Elp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Elp zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Elp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Elp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Elp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Elp is 2.482 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.357 euro).

Leeftijden Elp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Elp vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Elp

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Elp? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Elp

Elp Zuidveld Verspreide huizen Elp