logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hijken

Begrijp de huizenprijzen in Hijken met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hijken

Hijken is een plaats in de gemeente Midden-Drenthe. Deze plaats telt volgens het CBS 33.987 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hijken. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 434.131 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 434.131
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Hijken

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hijken is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hijken moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hijken.

Woningen recent verkocht in Hijken

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hijken. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hijken.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hijken. Een eengezinswoning in Hijken komt het meest (59%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 36% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hijken

In Hijken wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hijken

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hijken (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hijken

Starterswoningen in Hijken zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hijken zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hijken zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hijken? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hijken

Wil je een huis kopen in Hijken? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hijken . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Hijken alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hijken.

Bekijk alle koopwoningen in Hijken. Zoek je huurwoning in Hijken? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hijken

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hijken is 2.919 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (2.910 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hijken

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hijken vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hijken

Hijken bestaat uit 17 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.