De Huizenmarkt in Hijken (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hijken

Woningmarkt Hijken

Hijken is een plaats in de gemeente Midden-Drenthe. Deze plaats telt volgens het CBS 29.745 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hijken. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 435.231 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 435.231
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Hijken

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hijken is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hijken moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hijken.

Woningen recent verkocht in Hijken

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hijken. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hijken.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hijken. Een eengezinswoning in Hijken komt het meest (61%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 33% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hijken

In Hijken wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hijken

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hijken (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hijken
Binnenring: Nederland

Hijken waar ligt dat?

Woningen te koop Hijken

Wil je een huis kopen in Hijken? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hijken . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hijken alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hijken.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hijken. Zoek je huurwoning in Hijken? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hijken

Starterswoningen in Hijken zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hijken zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hijken zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hijken? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hijken

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hijken is 2.707 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.431 euro).

Leeftijden Hijken

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hijken vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hijken

Hijken bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.