De Huizenmarkt in Elp (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Elp

Woningmarkt Elp

Elp is een plaats in de gemeente Midden-Drenthe. Deze plaats telt volgens het CBS 29.745 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 568.605 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 568.605
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Elp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Elp is 68 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Elp kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Elp

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Elp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Elp. Een eengezinswoning in Elp komt het meest (47%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 47% het meest voor.

Gezinssamenstelling Elp

In Elp wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Elp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Elp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Elp
Binnenring: Nederland

Elp waar ligt dat?

Woningen te koop Elp

Wil je een huis kopen in Elp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Elp . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Elp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Elp.

Bekijk hier alle koopwoningen in Elp. Zoek je huurwoning in Elp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Elp

Starterswoningen in Elp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Elp zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Elp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Elp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Elp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Elp is 2.274 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.395 euro).

Leeftijden Elp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Elp vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Elp

Elp bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.