logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Elp

Begrijp de huizenprijzen in Elp met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Elp

Elp is een plaats in de gemeente Midden-Drenthe. Deze plaats telt volgens het CBS 33.987 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 559.549 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 559.549
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Elp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Elp is 58 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Elp kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Elp

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Elp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Elp. Een eengezinswoning in Elp komt het meest (48%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 46% het meest voor.

Gezinssamenstelling Elp

In Elp wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Elp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Elp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Elp

Starterswoningen in Elp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Elp zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Elp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Elp? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Elp

Wil je een huis kopen in Elp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Elp . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Elp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Elp.

Bekijk alle koopwoningen in Elp. Zoek je huurwoning in Elp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Elp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Elp is 2.908 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.555 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Elp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Elp vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Elp

Elp bestaat uit 17 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.