logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hooghalen

Begrijp de huizenprijzen in Hooghalen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hooghalen

Hooghalen is een plaats in de gemeente Midden-Drenthe. Deze plaats telt volgens het CBS 33.987 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hooghalen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 387.541 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 387.541
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Hooghalen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hooghalen is 38 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hooghalen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hooghalen

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hooghalen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hooghalen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hooghalen. Een eengezinswoning in Hooghalen komt het meest (60%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hooghalen

In Hooghalen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hooghalen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hooghalen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hooghalen

Starterswoningen in Hooghalen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hooghalen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hooghalen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hooghalen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hooghalen

Wil je een huis kopen in Hooghalen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hooghalen . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hooghalen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hooghalen.

Bekijk alle koopwoningen in Hooghalen. Zoek je huurwoning in Hooghalen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hooghalen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hooghalen is 2.775 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.840 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hooghalen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hooghalen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hooghalen

Hooghalen bestaat uit 17 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.