De Huizenmarkt in Hooghalen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hooghalen

Woningmarkt Hooghalen

Hooghalen is een plaats in de gemeente Midden-Drenthe. Deze plaats telt volgens het CBS 29.745 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hooghalen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 369.281 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 369.281
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Hooghalen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hooghalen is 45 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hooghalen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hooghalen

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hooghalen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hooghalen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hooghalen. Een eengezinswoning in Hooghalen komt het meest (57%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hooghalen

In Hooghalen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hooghalen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hooghalen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hooghalen
Binnenring: Nederland

Hooghalen waar ligt dat?

Woningen te koop Hooghalen

Wil je een huis kopen in Hooghalen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hooghalen . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hooghalen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hooghalen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hooghalen. Zoek je huurwoning in Hooghalen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hooghalen

Starterswoningen in Hooghalen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hooghalen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hooghalen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hooghalen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hooghalen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hooghalen is 2.980 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.352 euro).

Leeftijden Hooghalen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hooghalen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hooghalen

Hooghalen bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.