logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Apeldoorn

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Apeldoorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Apeldoorn

Apeldoorn is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 167.191 inwoners. Momenteel staan er 311 woningen te koop en zijn er recent 734 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Apeldoorn. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 303.553.

Woningen te koop 311
Woningen recent verkocht 734
Gemiddelde vraagprijs € 489.307
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 303.553
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Apeldoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Apeldoorn is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Apeldoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Apeldoorn.

Woningen recent verkocht in Apeldoorn

Er zijn recent 734 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Apeldoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Apeldoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Apeldoorn. Een eengezinswoning in Apeldoorn komt het meest (50%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Apeldoorn

In Apeldoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Apeldoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Apeldoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Apeldoorn

Starterswoningen in gemeente Apeldoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Apeldoorn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Apeldoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Apeldoorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Apeldoorn

Wil je een huis kopen in gemeente Apeldoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Apeldoorn . Er staan momenteel 311 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Apeldoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Apeldoorn.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Apeldoorn. Zoek je huurwoning in gemeente Apeldoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Apeldoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Apeldoorn is 3.704 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.513 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Apeldoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Apeldoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn telt 12 plaatsen.

Apeldoorn Beekbergen Beemte Broekland Hoenderloo Hoog Soeren Klarenbeek Lieren Loenen Radio Kootwijk Uddel Ugchelen Wenum Wiesel

Wijken van Apeldoorn

Apeldoorn bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.