De Huizenmarkt gemeente Apeldoorn (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Apeldoorn

Woningmarkt Apeldoorn

Apeldoorn is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 161.120 inwoners. Momenteel staan er 633 woningen te koop en zijn er recent 971 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Apeldoorn. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 303.553.

Woningen te koop 633
Woningen recent verkocht 971
Gemiddelde vraagprijs € 462.560
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 303.553
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Apeldoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Apeldoorn is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Apeldoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Apeldoorn.

Woningen recent verkocht in Apeldoorn

Er zijn recent 971 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Apeldoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Apeldoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Apeldoorn. Een eengezinswoning in Apeldoorn komt het meest (49%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Apeldoorn

In Apeldoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Apeldoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Apeldoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Apeldoorn
Binnenring: Nederland

Apeldoorn waar ligt dat?

Woningen te koop Apeldoorn

Wil je een huis kopen in Apeldoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Apeldoorn . Er staan momenteel 633 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Apeldoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Apeldoorn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Apeldoorn. Zoek je huurwoning in Apeldoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Apeldoorn

Starterswoningen in Apeldoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Apeldoorn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Apeldoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Apeldoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Apeldoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Apeldoorn is 3.513 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.367 euro).

Leeftijden Apeldoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Apeldoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn telt 12 plaatsen.

Apeldoorn Beekbergen Beemte Broekland Hoenderloo Hoog Soeren Klarenbeek Lieren Loenen Radio Kootwijk Uddel Ugchelen Wenum Wiesel

Alle wijken van Apeldoorn

Apeldoorn bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.