Centrum in gemeente Apeldoorn

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Centrum

Een eerste blik op Centrum

Centrum is een wijk in de gemeente Apeldoorn. Deze wijk telt volgens het CBS 6.835 inwoners. Momenteel staan er 39 woningen te koop en zijn er recent 104 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 289.834 euro.

Woningen te koop 39
Woningen recent verkocht 104
Gemiddelde vraagprijs € 289.834
Percentage gezinnen met kinderen 10%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 42 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 104 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een galerijflat in Centrum komt het meest (44%) voor. Daarna komt een portiekflat met 34% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Centrum

Wil je een huis kopen in Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum . Er staan momenteel 39 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Zoek je huurwoning in Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Centrum.

Huizenprijzen in Centrum

Starterswoningen in Centrum zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 2.773 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.683 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Centrum is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Centrum

Binnenstad De Haven

Instellingen zijn opgeslagen