Huizenmarkt Oost in Apeldoorn (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oost

Woningmarkt Oost

Oost is een wijk in de plaats Apeldoorn binnen de gemeente Apeldoorn. Deze wijk telt volgens het CBS 18.815 inwoners. Momenteel staan er 65 woningen te koop en zijn er recent 149 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 450.076 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 65
Woningen recent verkocht 149
Gemiddelde vraagprijs € 450.076
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Oost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oost is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oost.

Woningen recent verkocht in Oost

Er zijn recent 149 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oost. Een eengezinswoning in Oost komt het meest (56%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oost

In Oost wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oost vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Oost waar ligt dat?

Woningen te koop Oost

Wil je een huis kopen in Oost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oost . Er staan momenteel 65 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oost.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oost. Zoek je huurwoning in Oost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oost

Starterswoningen in Oost zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oost zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oost zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oost is 3.497 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.332 euro).

Leeftijden Oost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oost

Welgelegen Osseveld-West Osseveld-Oost Woudhuis Groot Zonnehoeve De Voorwaarts Bedrijvenpark Ecofactorij Bedrijvenpark Oost