Alle woningmarktinfo Zuidoost in Apeldoorn

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zuidoost

Een eerste blik op Zuidoost

Zuidoost is een wijk in de gemeente Apeldoorn. Deze wijk telt volgens het CBS 26.125 inwoners. Momenteel staan er 64 woningen te koop en zijn er recent 200 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidoost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 298.258 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 64
Woningen recent verkocht 200
Gemiddelde vraagprijs € 298.258
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Zuidoost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuidoost is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuidoost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuidoost.

Woningen recent verkocht in Zuidoost

Er zijn recent 200 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidoost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuidoost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuidoost. Een eengezinswoning in Zuidoost komt het meest (84%) voor. Daarna komt een portiekflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuidoost

In Zuidoost wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zuidoost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zuidoost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zuidoost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zuidoost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zuidoost vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Zuidoost

Wil je een huis kopen in Zuidoost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuidoost . Er staan momenteel 64 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuidoost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuidoost.

Zoek je huurwoning in Zuidoost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zuidoost.

Huizenprijzen in Zuidoost

Starterswoningen in Zuidoost zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zuidoost zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuidoost zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zuidoost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zuidoost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuidoost is 2.713 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.464 euro).

Leeftijden Zuidoost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuidoost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zuidoost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zuidoost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zuidoost

Matendreef Matenhorst Matendonk Matenhoeve Matenveld Matengaarde Matenhoek Kuipersveld

Instellingen zijn opgeslagen