Huizenprijzen en de huizenmarkt in Apeldoorn

Begrijp de huizenprijzen in Apeldoorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Apeldoorn

Apeldoorn is een plaats in de gemeente Apeldoorn. Deze plaats telt volgens het CBS 161.120 inwoners. Momenteel staan er 291 woningen te koop en zijn er recent 518 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Apeldoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 433.881 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 291
Woningen recent verkocht 518
Gemiddelde vraagprijs € 433.881
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Apeldoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Apeldoorn is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Apeldoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Apeldoorn.

Woningen recent verkocht in Apeldoorn

Er zijn recent 518 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Apeldoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Apeldoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Apeldoorn. Een eengezinswoning in Apeldoorn komt het meest (48%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Apeldoorn

In Apeldoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Apeldoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Apeldoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Apeldoorn

Starterswoningen in Apeldoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Apeldoorn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Apeldoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Apeldoorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Apeldoorn

Wil je een huis kopen in Apeldoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Apeldoorn . Er staan momenteel 291 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Apeldoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Apeldoorn.

Bekijk alle koopwoningen in Apeldoorn. Zoek je huurwoning in Apeldoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Apeldoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Apeldoorn is 3.490 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.408 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Apeldoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Apeldoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Apeldoorn

Apeldoorn bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.