Apeldoorn in de gemeente Apeldoorn

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Apeldoorn

Een eerste blik op Apeldoorn

Apeldoorn is een plaats in de gemeente Apeldoorn. Deze plaats telt volgens het CBS 161.120 inwoners. Momenteel staan er 693 woningen te koop en zijn er recent 554 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Apeldoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 381.814 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 693
Woningen recent verkocht 554
Gemiddelde vraagprijs € 381.814
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Apeldoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Apeldoorn is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Apeldoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Apeldoorn.

Woningen recent verkocht in Apeldoorn

Er zijn recent 554 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Apeldoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Apeldoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Apeldoorn. Een eengezinswoning in Apeldoorn komt het meest (41%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Apeldoorn

In Apeldoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Apeldoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Apeldoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Apeldoorn
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Apeldoorn

Wil je een huis kopen in Apeldoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Apeldoorn. Er staan momenteel 693 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Apeldoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Apeldoorn.

Huizenprijzen in Apeldoorn

Starterswoningen in Apeldoorn zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Apeldoorn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Apeldoorn zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Apeldoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Apeldoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Apeldoorn is 2.757 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.627 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Apeldoorn is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Apeldoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Apeldoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Apeldoorn

Apeldoorn bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen