logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Zuidwest in Apeldoorn

Begrijp de huizenprijzen in Zuidwest Apeldoorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Zuidwest Apeldoorn

Zuidwest is een wijk in de plaats Apeldoorn binnen de gemeente Apeldoorn. Deze wijk telt volgens het CBS 15.275 inwoners. Momenteel staan er 25 woningen te koop en zijn er recent 93 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidwest. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 452.650 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 25
Woningen recent verkocht 93
Gemiddelde vraagprijs € 452.650
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Zuidwest

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuidwest is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuidwest moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuidwest.

Woningen recent verkocht in Zuidwest

Er zijn recent 93 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidwest. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuidwest.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuidwest. Een eengezinswoning in Zuidwest komt het meest (64%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuidwest

In Zuidwest wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zuidwest

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zuidwest (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Zuidwest

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zuidwest vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Huizenprijzen in Zuidwest Apeldoorn

Starterswoningen in Zuidwest Apeldoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zuidwest Apeldoorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuidwest Apeldoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Zuidwest Apeldoorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Zuidwest Apeldoorn

Wil je een huis kopen in Zuidwest Apeldoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuidwest Apeldoorn . Er staan momenteel 25 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuidwest alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuidwest.

Bekijk alle koopwoningen in Zuidwest Apeldoorn. Zoek je huurwoning in Zuidwest Apeldoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zuidwest

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuidwest is 4.031 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.446 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zuidwest

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuidwest vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zuidwest

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zuidwest? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zuidwest

Ugchelen Ugchelen-Zuid De Heeze Westenenk Winkewijert De Bouwhof Brouwersmolen-Noord Dennenheuvel Holthuizen Brouwersmolen-Zuid Wernem