Alle woningmarktinfo Noord in Apeldoorn

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Noord

Een eerste blik op Noord

Noord is een wijk in de gemeente Apeldoorn. Deze wijk telt volgens het CBS 12.675 inwoners. Momenteel staan er 55 woningen te koop en zijn er recent 147 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 514.843 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 55
Woningen recent verkocht 147
Gemiddelde vraagprijs € 514.843
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Noord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Noord is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Noord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Noord.

Woningen recent verkocht in Noord

Er zijn recent 147 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Noord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Noord. Een eengezinswoning in Noord komt het meest (36%) voor. Daarna komt een portiekflat met 33% het meest voor.

Gezinssamenstelling Noord

In Noord wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Noord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Noord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Noord
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Noord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Noord vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Noord

Wil je een huis kopen in Noord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Noord . Er staan momenteel 55 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Noord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Noord.

Zoek je huurwoning in Noord? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Noord.

Huizenprijzen in Noord

Starterswoningen in Noord zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Noord zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Noord zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Noord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Noord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Noord is 3.695 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.423 euro).

Leeftijden Noord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Noord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Noord

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Noord? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Noord

De Parken Spainkbos Loolaan-Noord Het Loo Kerschoten-West Kerschoten Paleispark Stadhoudersmolen Hommelbrink

Instellingen zijn opgeslagen