Alle woningmarktinfo Zuid in Apeldoorn

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zuid

Een eerste blik op Zuid

Zuid is een wijk in de gemeente Apeldoorn. Deze wijk telt volgens het CBS 18.690 inwoners. Momenteel staan er 73 woningen te koop en zijn er recent 160 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 323.542 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 73
Woningen recent verkocht 160
Gemiddelde vraagprijs € 323.542
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuid is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuid.

Woningen recent verkocht in Zuid

Er zijn recent 160 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuid. Een eengezinswoning in Zuid komt het meest (39%) voor. Daarna komt een portiekflat met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuid

In Zuid wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zuid vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Zuid

Wil je een huis kopen in Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuid . Er staan momenteel 73 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuid.

Zoek je huurwoning in Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zuid.

Huizenprijzen in Zuid

Starterswoningen in Zuid zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zuid zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuid zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuid is 3.388 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.951 euro).

Leeftijden Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zuid

Brummelhof Vogelkwartier Staatsliedenkwartier Componistenkwartier Rivierenkwartier Malkenschoten Kayersmolen-Noord Kayersmolen-Midden Kayersmolen-Zuid

Instellingen zijn opgeslagen