Huizenmarkt Noordoost in Apeldoorn (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Noordoost

Woningmarkt Noordoost

Noordoost is een wijk in de plaats Apeldoorn binnen de gemeente Apeldoorn. Deze wijk telt volgens het CBS 22.625 inwoners. Momenteel staan er 48 woningen te koop en zijn er recent 187 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noordoost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 437.989 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 48
Woningen recent verkocht 187
Gemiddelde vraagprijs € 437.989
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Noordoost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Noordoost is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Noordoost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Noordoost.

Woningen recent verkocht in Noordoost

Er zijn recent 187 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noordoost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Noordoost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Noordoost. Een eengezinswoning in Noordoost komt het meest (78%) voor. Daarna komt een portiekflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Noordoost

In Noordoost wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Noordoost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Noordoost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Noordoost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Noordoost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Noordoost vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Noordoost waar ligt dat?

Woningen te koop Noordoost

Wil je een huis kopen in Noordoost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Noordoost . Er staan momenteel 48 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Noordoost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Noordoost.

Bekijk hier alle koopwoningen in Noordoost. Zoek je huurwoning in Noordoost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Noordoost

Starterswoningen in Noordoost zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Noordoost zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Noordoost zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Noordoost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Noordoost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Noordoost is 3.206 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.049 euro).

Leeftijden Noordoost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Noordoost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Noordoost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Noordoost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Noordoost

Zevenhuizen Sluisoord De Mheen Anklaar Sprenkelaar Bedrijvenpark Apeldoorn Noord Sleutelbloem Zuidbroek - Mozaïek & Rooster Zuidbroek - De Wellen