De Huizenmarkt gemeente West Betuwe (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in West Betuwe

Woningmarkt West Betuwe

West Betuwe is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 42.345 inwoners. Momenteel staan er 174 woningen te koop en zijn er recent 275 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in West Betuwe. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 349.298.

Woningen te koop 174
Woningen recent verkocht 275
Gemiddelde vraagprijs € 551.046
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 349.298
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in West Betuwe

De gemiddelde verkoopduur van huizen in West Betuwe is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in West Betuwe moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in West Betuwe.

Woningen recent verkocht in West Betuwe

Er zijn recent 275 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in West Betuwe. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond West Betuwe.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in West Betuwe. Een eengezinswoning in West Betuwe komt het meest (67%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling West Betuwe

In West Betuwe wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat West Betuwe

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van West Betuwe (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: West Betuwe
Binnenring: Nederland

West Betuwe waar ligt dat?

Woningen te koop West Betuwe

Wil je een huis kopen in West Betuwe? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in West Betuwe . Er staan momenteel 174 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in West Betuwe alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in West Betuwe.

Bekijk hier alle koopwoningen in West Betuwe. Zoek je huurwoning in West Betuwe? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in West Betuwe

Starterswoningen in West Betuwe zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in West Betuwe zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in West Betuwe zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in West Betuwe? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs West Betuwe

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in West Betuwe is 3.566 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.373 euro).

Leeftijden West Betuwe

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in West Betuwe vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente West Betuwe

De gemeente West Betuwe telt 27 plaatsen.

Acquoy Asperen Beesd Buurmalsen Deil Enspijk Est Geldermalsen Gellicum Haaften Heesselt Hellouw Herwijnen Heukelum Meteren Neerijnen Ophemert Opijnen Rhenoy Rumpt Spijk Tricht Tuil Varik Vuren Waardenburg Zennewijnen

Alle wijken van West Betuwe

West Betuwe bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.