De Huizenmarkt gemeente Borger-Odoorn (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Borger-Odoorn

Woningmarkt Borger-Odoorn

Borger-Odoorn is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 25.380 inwoners. Momenteel staan er 106 woningen te koop en zijn er recent 97 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Borger-Odoorn. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 106
Woningen recent verkocht 97
Gemiddelde vraagprijs € 404.620
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Borger-Odoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Borger-Odoorn is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Borger-Odoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Borger-Odoorn.

Woningen recent verkocht in Borger-Odoorn

Er zijn recent 97 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Borger-Odoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Borger-Odoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Borger-Odoorn. Een eengezinswoning in Borger-Odoorn komt het meest (69%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Borger-Odoorn

In Borger-Odoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Borger-Odoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Borger-Odoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Borger-Odoorn
Binnenring: Nederland

Borger-Odoorn waar ligt dat?

Woningen te koop Borger-Odoorn

Wil je een huis kopen in Borger-Odoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Borger-Odoorn . Er staan momenteel 106 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Borger-Odoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Borger-Odoorn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Borger-Odoorn. Zoek je huurwoning in Borger-Odoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Borger-Odoorn

Starterswoningen in Borger-Odoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Borger-Odoorn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Borger-Odoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Borger-Odoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Borger-Odoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Borger-Odoorn is 2.607 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.313 euro).

Leeftijden Borger-Odoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Borger-Odoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Borger-Odoorn

De gemeente Borger-Odoorn telt 25 plaatsen.

1e Exloërmond 2e Exloërmond 2e Valthermond Borger Bronneger Bronnegerveen Buinen Buinerveen Drouwen Drouwenermond Drouwenerveen Ees Eesergroen Eeserveen Ellertshaar Exloërveen Exloo Klijndijk Nieuw-Buinen Odoorn Odoornerveen Valthe Valthermond Westdorp Zandberg

Alle wijken van Borger-Odoorn

Borger-Odoorn bestaat uit 17 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.