logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Borger-Odoorn

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Borger-Odoorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Borger-Odoorn

Borger-Odoorn is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 25.919 inwoners. Momenteel staan er 53 woningen te koop en zijn er recent 93 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Borger-Odoorn. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 238.566.

Woningen te koop 53
Woningen recent verkocht 93
Gemiddelde vraagprijs € 426.391
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 238.566
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Borger-Odoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Borger-Odoorn is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Borger-Odoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Borger-Odoorn.

Woningen recent verkocht in Borger-Odoorn

Er zijn recent 93 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Borger-Odoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Borger-Odoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Borger-Odoorn. Een eengezinswoning in Borger-Odoorn komt het meest (70%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Borger-Odoorn

In Borger-Odoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Borger-Odoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Borger-Odoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Borger-Odoorn

Starterswoningen in gemeente Borger-Odoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Borger-Odoorn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Borger-Odoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Borger-Odoorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Borger-Odoorn

Wil je een huis kopen in gemeente Borger-Odoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Borger-Odoorn . Er staan momenteel 53 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Borger-Odoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Borger-Odoorn.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Borger-Odoorn. Zoek je huurwoning in gemeente Borger-Odoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Borger-Odoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Borger-Odoorn is 2.589 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (2.565 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Borger-Odoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Borger-Odoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Borger-Odoorn

De gemeente Borger-Odoorn telt 25 plaatsen.

1e Exloërmond 2e Exloërmond 2e Valthermond Borger Bronneger Bronnegerveen Buinen Buinerveen Drouwen Drouwenermond Drouwenerveen Ees Eesergroen Eeserveen Ellertshaar Exloërveen Exloo Klijndijk Nieuw-Buinen Odoorn Odoornerveen Valthe Valthermond Westdorp Zandberg

Wijken van Borger-Odoorn

Borger-Odoorn bestaat uit 38 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.